dijous, de febrer 17, 2011

La història Immortal















Bona nit Bloc,

No havia llegit res de la Karen Blixen (Isak Dinesen) i la veritat es que m’ha captivat amb la seva manera pausada i elegant de explicar la història que en aquests cas no es una història immortal sinó que es "La història immortal", un conte potser que pot semblar senzill però que te una màgia especial, la història diuen que es va fer realitat però clar ara no es pot explicar doncs ningú s’ho creu.

El llibre encara que sembli molt pla i simple a primera vista, resulta que no ho es tant dona molt de si i els seus personatges son originals i molt ben trobats.

Orson Welles va portar-la a la pantalla he estat remenant per el Youtube però no he pogut trobar cap tràiler.

Ahir dimecres es vam reunir la gent del Club de Lectors per els comentaris del llibre, van sortir moltes opinions diferents i anècdotes curioses sobre la vida de la Karen, com la que ella estava molt satisfeta de ser la dona mes prima del mon, la seva dieta constava de ostres, champagne i algun espàrrec... això fa pensar ja que ella va escriure “El festin de Babette” potser es que va quedar un mica embafada ?

Vaig estar mirant una biografia d’ella en imatges... una dona molt elegant, i molt particular.

La editorial Viena es la que ha publicat aquest llibre i molt amablement han tingut la gentilesa de fer un enllaç d’aquest post al seu web i també d’enviar-me l’adreça on es pot veure la pel·lícula de “La història immortal”. Moltes gràcies !!!

2 comentaris:

Olga Xirinacs ha dit...

Una aristòcrata que, com a mínim, va aconseguir que filmessin tres pel·lícules amb relats seus: Memòries d'Àfrica, Una història immortal i El festí de Babette. Potser han estat més, però ara recordo aquestes. Narradora excel·lent.

jaka ha dit...

Moltes gràcies Olga pel teu comentari.

Una abraçada,