dijous, de juliol 30, 2009

dimecres, de juliol 22, 2009

Persépolis

Bloc,
Tot i la terrible història, em va encantar “Persépolis”, dic terrible perquè es terrible que un país surti del foc i caigui a les brases com popularment es diu; L'estètica es molt xula i a través del còmic es una manera senzilla i efectiva d’explicar part de la història d’un País. Vaig anar recordant i penso de que com s’ha embolicat la troca...


dilluns, de juliol 20, 2009

Blue moon













Bona nit Bloc,
Fa 40 anys exactament, jo estava en aquest lloc de la foto, des del televisor veia una cosa insòlita, estava passant alguna cosa fantàstica, a fora es veia tot igual de fantàstic com sempre.

dimarts, de juliol 14, 2009

Voyeurs













Bona tarda Bloc,
M’ho he passat molt be mirant l’Instal•lació “ voyeurs” de la Caro Costa i l’Elena Gómez, aquesta vegada no mirem des dels balcons i finestres sinó que mirem als balcons i finestres per a veure que podem clitxar del que passa dins... quan estava mirant hi havia alguna cosa que em era molt familiar i per fi m’he donat compte que uns dels balcons i finestres eren de la casa on jo vaig néixer i viure bastants anys, he pogut veure algun dels inquilins que ara hi habiten el que no saben ells es que un fantasma del passat els està observant.
Algunes frases del catàleg de la exposició que m'han agrada’t:
“He vist finestres autènticament boges que miraven, i algunes fins i tot tenen persianes abaixades i fan gestos.” Jack Kerouac ( On the road).
“Passo hores a la finestra per veure com el tercer balcó de la façana del costat estenen la roba per ordre cromàtic.”
“M’encanta veure el meu veí sortir de la dutxa; ell dissimula i jo em faig la tonta...”


dimecres, de juliol 08, 2009

“Horterades” de luxe

Bona nit Bloc,
Passejant per uns grans magatzems mentre feia temps m'entretinc a mirar i penso que no se ben be si això de la crisis es una realitat ja que per allí tot son estants de Vuitton, Dior, Cartier, Loewe ect. els articles que tenen a la venta son majoritàriament bosses i sabates, que fan un concurs de models de veure quin son els mes horteres i horrorosos i per acabar d’adobar-ho els preus !!! Pot ser que un cistell que li han plantificat unes flors sigui el seu preu dos mil Euros ? i així anant seguint, sabates esportives a mil Euros etc. Be, a mi mes igual ja que ni que m’ho regalessin...
Com encara tinc temps vaig a fer un mos, a la taula del costat hi ha una parella jove, ella em mira repetides vegades, quan m'aixeco per marxar, ella em diu : Si us plau, em podria dir on ha comprat la bossa? La trobo tant bonica... en fi encara hi ha algú que no mira ni “vuitonis”, ni “loewes” clar les imitacions.
I parlant de horterades avui m’ha vingut al cap que a Manhattan vaig veure al “Museu Lladró” (no hi vaig entrar, Deu m’hem reguardi) al aparador una figura de dimensions considerables que representava una carrossa i a dalt el Michael Jackson, ( un milió de pessetes) buenu era tot un poema de mal gust, per cert que el M. J. tenia una colecció de 300 figures d’aquesta porcellana tan fina i tant refinada, es veu que hi ha un munt de famosos que els hi va.

Res, en qüestió de gustos...


dimarts, de juliol 07, 2009

El llibre de les il•lusions


















Bona nit Bloc,

Sobre “El llibre de les il•lusions” només un petit apunt com ha recordatori, així “sabré” que ja l’he llegit ja que quan passa un temps dubto davant d’algun títol de si l’he llegit o no, moltes vegades torno ha començar i dic: això em sona d’alguna cosa... be, el Paul Auster no em decepciona mai (per ara) la trama d’aquesta novel•la es ingeniosa i original però sí que hi ha alguns capítols bastant avorridets i que en conjunt no es (al menys per a mi) un dels seus millors llibres, ara, s’ha de tenir en compte que jo no discuteixo, ni valoro la qualitat d’un text, simplement son apunts de fora cap en dins, ho sigui entre tu i jo.

dissabte, de juliol 04, 2009

El protegido

Bona nit Bloc,
Aquesta setmana vaig tenir la ocasió de veure la peli “El protegido” en un cicle que fa Caixa Forum sobre cinema i Cómic, la presentació del cicle la va fer el professor d’història del còmic i tendències del cinema, Iván Pintor, em va agradar molt la explicació que va fer, vaig entendre molt millor els significats de moltes coses de la peli que dit de passada em va encantar pel que te de irreal i fantàstica, a mi sempre m’han agrada’t mes els impossibles, les teories que estan al límit, allò de la tercera dimensió...
“Segons diu la sinopsis, “El protegido” explora el paper que els mites tenen a la nostra civilització i específicament la manera en que els humans utilitzem els còmics de superherois per conèixer les dimensions mítiques del mon real.”


dimecres, de juliol 01, 2009

Rosa Comes la poeta del mes














Bona tarda Bloc,
Avui comencem mes i de moment he tingut una agradable sorpresa doncs la revista digital “Ciutatoci” ha nomenat poeta del mes a la Rosa, si, si, la meva Rosa...sembla estrany tant petita que era i ara escriu poemes...
La secció la dirigeix el Biel Barnils que te un bloc molt maco que es diu “tinta xinesa”.