divendres, de maig 29, 2009

Dai Sijie-"Una nit que no havia sortit la lluna"
















Bona nit Bloc,

L’any 1978 una jove francesa viatja fins a Beijing per estudiar xinès. Ben aviat coneix un noi fill d’un sinòleg de gran prestigi, que no tardarà gens en revelar-li la seva preocupació mes secreta : retrobar una de les parts desaparegudes d’un misteriós manuscrit, escrit en una llengua desconeguda, de la qual fins a dia d’avui només ha pogut desxifrar la primera frase: “Una nit que no havia sortit la lluna”. Segons explica la llegenda, Buda en persona hauria lliurat el manuscrit als seus deixebles.

Aquesta es el argument del llibre, però la veritat es que m’ha costat veure’l o millor dit trobar-lo ja que s’enreda en tantes giragonses que al final no sabia on era el fil, de totes maneres potser no importa massa ja que anant llegint es passa be amb les fantasies i realitats que explica, hi ha escenes sorprenents com quan conta el que passa casa dia a la botiga de fruites i verdures que al fer caixa, apaguen les llums i cada u agafa el que pot del calaix, això només dura uns segons i quan la llum torna tothom dissimula; o allò de la mosca lligada amb un fil a la barnilla de les ulleres que porta un dels protagonistes quan baixen a treballar al pou d’una mina per que serveixi de indicador del oxigen...

A la reunió del Club de lectors molta gent va coincidir en que es un llibre una mica complicat de llegir, ara be, jo el trobo molt original, amb una història brillant i gens monòtona.

3 comentaris:

rhanya2 ha dit...

És un llibre que em va agradar molt... El vaig comprar pera anar de viatge a Xina i em va fer molt bona companyia. A més seguiem el mateix itinerari: primer Beijing, després Sichuan cap a l'oest, tot i que nosaltres baixavem una mica més, fins a Yunnan. Vaig entendre millor moltes coses (la Ciutat Prohibida, les dinasties, la propaganda comunista, els presos polítics...). De fet al final trobo que encaixa tot força bé.
Ara estic llegint-ne un altre del mateix autor: Balzac et la petite tailleuse chinoise. La peli me la vaig perdre, però el llibre m'està agradant. Potser menys que l'altre...
Et deixo els links :
http://violettemoulin.blogspot.com/2008/06/viatge-xina-i-al-tibet-i.html
http://violettemoulin.blogspot.com/2008/07/viatge-xina-i-tibet-ii.html

Una abraçada, Jaka!!

jaka ha dit...

Hola Violette,

Moltes gràcies per la teva visita, ja recordo el teu viatge a la Xina i penso que devies entendre molt millor el que explica el llibre, el que estàs llegint ara, diuen que es el mes bo d’ell.
Una abraçada molt gran !!!

Anònim ha dit...

complains timesa founder lueneburg conveys offender attitudes convince response actionaid october
masimundus semikonecolori