dissabte, de febrer 21, 2009

Com parlar de llibres que no hem llegit














Llegir és una opció de vida i no llegir és un dret. Així com hi ha moltes maneres de llegir un llibre, també n’hi ha moltes de no llegir-lo: no llegir-lo i prou, llegir-ne una petita part, llegir-lo en diagonal o haver-lo llegit i oblidat del tot. En una defensa provocadora i políticament incorrecta del dret de la no-lectura. “Com parlar de llibres que no hem llegit” explora cada una de les maneres de no llegir un llibre i ofereix claus, frases i estratègies per fer veure justament el contrari en situacions professionals, personals o de compromís. Una prova innegable, doncs, que és possible mantenir una conversa apassionant i apassionada sobre un llibre que no hem llegit i fins i tot - o potser especialment – amb algú que tampoc no l’hagi llegit.
Llibre d’humor irreverent, però alhora rigorós i útil,
“Com parlar de llibres que no hem llegit” amaga, entre les seves pàgines carregades d’ironia, una profunda reflexió sobre la literatura i els hàbits de lectura d’una societat contaminada per la voluntat d’aparentar, pel sentiment de culpa i per la sacralització de la figura de l’intel·lectual.

Oi que no es nota que no m’he llegit el llibre de Pierre Bayard? :D

4 comentaris:

zel ha dit...

Jaka! No ´se si l'has llegit o no, però la reflexió és molt certa...I per alguna tertúlia literària que he sentit, em sembla que hi ha tastaolletes que en parlen, d'alguns llibres, que segur no han llegit...
Petons, guapa!

jaka ha dit...

Gràcies per la teva visita Zel i a llegir o no.

Petonets, :D

bajoqueta ha dit...

L'he vist recomanat a varis blogs este llibre. La veritat és que hi ha gent que no li cal que igual ho fan. Parlen i parlen i no saben de què va, però com que n'han sentit tant a parlar... Mai se'm passaria pel cap parlar d'un llibre que no he llegit, però clar hi ha de tot al món :)

jaka ha dit...

Hola bajoqueta, crec que si el llegeixies t'agradarà.

Una abraçada,