dimecres, de gener 14, 2009

“El clan de l’ós de les cavernes”

Bona nit Bloc,
La proposta de lectura d’aquest mes de la Biblioteca de Tarragona es el llibre de Jean M. Auel de la saga, “El clan de l’ós de les cavernes” primera novel•la de la sèrie “Els fills de la terra”, sobre la vida dels nostres avantpassats durant l’última fase del període glacial, quan els homes de Neandertal i els Cromanyó compartien la terra.
La protagonista es l’Ayla una nena Cromanyó que desprès de quedar-se sola per un terratrèmol es recollida per un grup de gent de Neandertal i encara que primer no es massa ben rebuda per el clan, al final es acceptada tot i que no per tothom...el llibre fa de bon llegir encara que a estones potser hi ha una mica massa de descripció per exemple de les plantes...
Aquesta lectura va unida amb l’activitat actual del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i la seva exposició “Les dones en al prehistòria”, hi haurà conferencies sobre el tema, la projecció de la pel•lícula “El clan de l’ós cavernari”, sessió de comentaris per part dels lectors i també una visita guiada a la exposició.
Potser si que el llibre apropa una mica com podia ser la vida quotidiana en aquells temps.


6 comentaris:

Mel.la ha dit...

Que en fa de temps que el vaig llegir, pero em va agradar força, .... estaria be rellegir-lo.

Fins aviat.

Anònim ha dit...

Hola Jaka!
Ja veus que jo tambè ho he comentat el llibre al meu blog. Estic d'acord amb tú és una mica massa descriptiu. Si no fòra per això està ben escrit, pero és massa lent. No és un best-seller al ús.

jaka ha dit...

Hola Lídia,
Si et va agradar tant, ara tinc entès que aviat sortirà el volum sisè.
Petonets,
;D

jaka ha dit...

Ei Minerva,
Ja he llegit el comentari al teu bloc, veig que estem bastant d’acord.
Una abraçada,
;D

Carme Rosanas ha dit...

A mi també em van agradar força, però cada volum em semblava menys bo que l'anterior. El que més em va agradar va ser el primer, però me'ls vaig empassar tots, eh? Enganxen força. Potse r m'animaré a llegir el sisè i tot.

jaka ha dit...

Ei Carme !
Sí tinc entès que ara sortirà el volum sisè, jo no crec que hi arribi ja que tinc molta llista d’espera i també els del Club de Lectors.
Fins aviat,