dimecres, de novembre 04, 2009

Estic llegint...

Hola Bloc,
Doncs sí, aquests dies estic llegint a dos poetes que em va descobrir el Manel Forcano el dia que va venir al Club de lectors, ell n'és el traductor, va explicar una mica de la seva història, vaig quedar fascinada ...

La pluja parla en silenci,
ja pots dormir.
Al costat del llit, fressa d’ales d’un diari,
No hi ha cap més àngel.
Matinaré i subornaré el nou dia,
perquè ens sigui favorable.
Iehuda Amikhai

He menjat una mica de pa. He estimat unes quantes dones.

He llegit uns quants llibres d
e nit, a la llum d’una bombeta.
No sé avui més del que sabia.
Nu sortiré d’aquest món, com nu vaig arribar-hi.
Pinkhas Sadè



També fa poc dies he acabat de llegir un de L’Anna Gavalda (El consol) he trobat que es merescuda la fama que te com escriptora, els seus personatges son reals i mostren tot el seu interior amb gran precisió, la trama que de moment semblava senzilla desprès resulta una història molt original. Crec que llegiré mes de l’Anna.




8 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

M'agrada Anna Gavalda. I estic d'acord que al començament aquesta història sembla massa quotidiana i sens e importància i va agafant interès a mesura que llegeixes.

Olga Xirinacs ha dit...

Benvolguda Jaka, t'agraden aquests poetes perquè parlen de les coses senzilles de cada dia: connecten amb el lector i no se'n van per les branques.

Pinkas Sadé me'l va regalar una bona amiga ja fa anys, no sé si en la traducció de Forcano (un dels "Imparables"). Cosa dels elfs, ara que ho has esmentat l'he buscat pels prestatges i no l'he pogut trobar de cap manera (el llibre, no el Forcano). El llegíem a la muralla, de tarda.

Trini González Francisco ha dit...

Ai Rosa! No té res a veure amb la teva entrada (o sí) Estic molt contenta! T'acabo de veure per la tele i m'he entussiasmat tant que he volgut venir a dir-t'ho a casa teva. Una "tinetaire" veterana.

Un petó molt gran.

-Trini-

O. ha dit...

Crec que els seus contes són millors que les seves novel·les. Has tastat "M'agradaria que algú mèsperés en algun lloc"?

Una abraçada,

Òscar

jaka ha dit...

Carme, celebro que coincidim amb el gust per aquesta lectura, ara estic llegint els seus relats que com em recomana l’Oscar mes avall diuen que es el millor d’ella.
Moltes gràcies per la teva visita.

:)

jaka ha dit...

Estimada Olga, gràcies per la teva visita, estic molt contenta de veure’t per aquí.
Aquest poeta Pinkas Sadé es tota una història que m’ha impactat, penso en lo últim que va escriure quan ja sabia el veredicte del seu càncer de pulmó. “Arraulit a la vora del llit com una bestiola penso que ja no escriure cap mes poema” ....

jaka ha dit...

Hola Trini guapa !!!

Quina gràcia que m’hagis vist, doncs sí soc tinetaire des del 1997, cada any fem aquestes trobades i sempre son interessants... ara que aquestos de la Tele em van tenir 4 hores xerrant i desprès quasi no surt res.

Petonets,

jaka ha dit...

Ei Òscar !!!

Ara justament estic llegint els contes i per ara m’agraden molt !!!

Una abraçada,